Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πιστεύω εις έναν ΑΣΕΠ…

Έχουμε πλέον συνηθίσει τα παραληρήματα του υπουργού. Μήνες τώρα ανακοινώνει τη μια «καινοτομία» μετά την άλλη, χωρίς να είναι εφαρμόσιμη κάποια από αυτές και φυσικά χωρίς ουσιαστικό νόημα για την εκπαίδευση.
Το αγαπημένο μου ήταν το φιάσκο με τα δυσπρόσιτα: 2 μήνες προετοιμασία με “μαγειρέματα”, ανακοινώσεις, δακρύβρεχτα σχόλια για τη μη στελέχωση των απομακρυσμένων περιοχών (με τη δικαιολογία ότι δε βρίσκουν αναπληρωτές να στείλουν!), αναστάτωση για χιλιάδες αναπληρωτές σχετικά με τους πίνακες προϋπηρεσίας, εγκύκλιο 20 σελίδων για δήλωση δυσπρόσιτων και όλα αυτά για τη δημιουργία μιας λίστας (πού να βρίσκεται άραγε τώρα;) την οποία θα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που παραιτηθεί ένας ή δύο αναπληρωτές πανελλαδικά! Τέρατα ιδιοφυΐας, οφείλω να το παραδεχτώ.

Το αγαπημένο όμως του υπουργού είναι το παραμύθι με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Πιασάρικο θεματάκι, σου λέει. Μια φορά τη βδομάδα εμφανίζεται σε κάποιο μέσο ενημέρωσης και με μεγάλη προσπάθεια να φανεί αναστατωμένος, μας υπενθυμίζει πως του χρόνου δε θα ανοίξουν τα σχολεία αν δε διοριστούν 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Πετυχημένος λαϊκισμός, δε λέω, αν και θα μπορούσε να το συνδυάσει με κινήσεις του χεριού να σκουπίζουν τα μάτια ή με τη χρήση της φράσης «τα σχολειά μας», πονάει περισσότερο.

Περιμένει λοιπόν για μια ακόμη φορά την έγκριση για ΑΣΕΠ και θα το ανακοινώσει σε λίγες μέρες, παίζοντας ξανά με τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών, που ήδη ξεκίνησαν το διάβασμα και τα φροντιστήρια σαν μια τελευταία ελπίδα για διορισμό. Τάζει αναγγελία για νέο διαγωνισμό την ώρα που υπάρχουν διοριστέοι του 2008 και ενώ εκκρεμούν δίκες για το συγκεκριμένο θέμα. Την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί δουλεύουν εδώ και χρόνια στα σχολεία σαν αναπληρωτές αλλά δεν είναι άξιοι και κατάλληλοι να μονιμοποιηθούν αν δεν περάσουν από διαγωνισμό, με τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι στην ηλικία των 30 και πάνω ετών. Χρόνος για διάβασμα; Τα παιδιά που αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια από τις σχολές αλλά χάρη στο υπουργείο είναι άνεργα θα βρούνε τον χρόνο. Οι υπόλοιποι που εργάζονται; Δε μας νοιάζει, έτσι κι αλλιώς δε θα εργάζονται για πολύ ακόμα!

Ποιον κοροϊδεύουν πάλι; Αν έχουν ανάγκη από διορισμούς, απλά ας μας διορίσουν! Εδώ είμαστε! Χρόνια τώρα είμαστε εδώ! Στα σχολεία όλης της Ελλάδας, αναπληρώνοντας τους εαυτούς μας και επιτελώντας τα ίδια καθήκοντα με τους μόνιμους συναδέλφους μας. Αλλά δεν τους φοβάμαι. Όπως εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας χιλιάδες κενά πριν την πρόσληψη αναπληρωτών, έτσι θα καταφέρουν να ανοίξουν και του χρόνου τα σχολεία χωρίς να προβούν σε διορισμούς. ΑΣΕΠ σιγά μη γίνει, όλο και κάποια εξήγηση θα δώσουν για το πόσο μάγκες είναι που τα κατάφεραν πάλι!


Αυτά για σήμερα. Σταματάω τώρα γιατί έχω να ετοιμάσω διαγώνισμα στην Ιστορία. Μέχρι να κριθώ ακατάλληλη από τον διαγωνισμό, έχω να φροντίσω την τάξη μου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου