Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ανάλογα ποσά

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται σήμερα το παρεάκι Χαρδούβελης - Στουρνάρας  για να συναντήσουν το άλλο παρεάκι του ΔΝΤ και να πάρουν νέες διαταγές, αφού πρώτα ελεγχθούν. Και δεν είναι η πρώτη φορά καθώς συχνά οι πολιτικοί μας χρειάζεται να κάνουν κάποιο ταξίδι για να παραστούν σε μια συζήτηση, να κλείσουν κάποια συμφωνία, να σώσουν, βρε αδερφέ, άλλη μια φορά την Ελλάδα.
Μπαίνουν λοιπόν στα αεροπλάνα τους με τα εισιτήρια δικά μας, διανυκτερεύουν σε όμορφα ξενοδοχεία καλυμμένα από εμάς και απολαμβάνουν πλούσια γεύματα, φυσικά κερασμένα κι αυτά. Κρατικές υποθέσεις σου λέει. Έχει καλώς.

Κάποιοι άλλοι τώρα υποχρεώνονται επίσης να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, να χρησιμοποιήσουν ό,τι μεταφορικό μέσο υπάρχει, να διανυκτερεύσουν ακόμα και εβδομάδες σε ξενοδοχεία, να νοικιάσουν σπίτια και να τα συντηρήσουν, να επιβιώσουν με τροφή και θέρμανση και όλα αυτά είναι επίσης για κρατικές υποθέσεις. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές στην πλειονότητά τους αλλά και μόνιμοι που χρόνια προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους) που καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες του ελληνικού κράτους, στελεχώνοντας τα σχολεία του.

Και να πω ότι από τα ταξίδια των υπουργών βγαίνει κάτι; Καταχρεωμένοι τους αποχαιρετούμε, καταχρεωμένοι τους υποδεχόμαστε πίσω. Οι εκπαιδευτικοί όμως παράγουν και με το παραπάνω το έργο που τους έχει ανατεθεί. Εκείνοι σώζουν πραγματικά την Ελλάδα! Γιατί λοιπόν δε βρίσκουν τίποτα έτοιμο και πληρωμένο;

Ναι, σωστά καταλάβατε! Αύριο πρέπει να πληρώσω το ενοίκιο. Κάποιες εκατοντάδες ευρώ που αν δεν τα έδινα εγώ ή κάποιος άλλος, στο σχολείο μου τώρα θα υπήρχε κενό.


6 σχόλια:

  1. Ακριβώς! Απαιτούμε επίδομα ενοικίου και μεταφορικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζεις μπελάδες στο Υπουργείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Μπα, δε νομίζω να τα διαβάζουν! Αλλιώς θα είχαμε διοριστεί όλοι!

      Διαγραφή
    2. Σε διαβάζουν, άκου με που σου λέω...

      Διαγραφή
    3. o paralilismos malon astoxos ...kai as sumfono oti sugoura den kanoun sosta thn douleia tous....autoi pou zhtane thn psifo mas enoo ;)

      gia na parhgoritheis pantos apla tha anafero oti uparxoun kai xiliades sunadelfoi me paidia...adioristoi pou zoun me danika kai den exoun na plhrosoun to enoikio tous.

      "to pantespani mou mesa"...pou tha elege kai o pappous mou an den eixe zaxaro.

      X

      Διαγραφή